Demokratiets genklang

Musikkens Hus, Aalborg

Som det nye, borgerinddragende alternativ til den politiske debat på Christiansborg debuterede Demokratiets Genklang i Musikkens Hus i sensommeren 2021.

Svend Brinkmann, Lars Løkke Rasmussen, Kristian Thulesen Dahl, Pernille Vermund, Mai Villadsen; programmet er fyldt med prominente navne, i form af partiledere, musikere og kunstnere, når Musikkens Hus i samarbejde med Clement Behrendt Kjersgaard for første gang slog dørene op til Danmarks nye demokratifestival.

Demokratiet Genklang i Musikkens Hus 2022

Demokratiets Genklang udspringer af et samarbejde mellem tv-vært Clement Kjersgaard og Musikkens Hus.

– Vi står midt i en udvikling, der rejser nye dilemmaer – fra klimakrisen over nettets paradokser til kunstig intelligens. Det er ikke emner, der skal – eller kan – overlades til folkevalgte alene. Selvom vi har svært ved at erkende det, er den demokratiske infrastruktur ved at smuldre under os, og den skal nu bygges op igen, fortæller Clement Kjersgaard.

I 2022 besøgte blandt andre de politiske sværvægtere Helle Thorning-Schmidt, Søren Pape Poulsen, Pernille Vermund og Morten Messerschmidt festivalen. Fra landets publicistiske medier kan du se frem til at møde meningsdannere som Lea Korsgaard, Emma Holten, Esther Kjeldahl m.fl.