Awards

Pressefotografforbundet – Årets Pressefoto

Årets Pressefoto har i et halvt århundrede været Danmarks mest prestigefyldte fotokonkurrrence, og har siden starten af 1970’erne stræbt efter at motivere til udviklingen af fotojournalistikken og vise fotografernes evnen til at fortælle visuelle historier.
Konkurrencen skal også udbrede kendskabet til fagets høje etiske standarder og værner om dansk fotojournalistiks troværdighed.

Årets Pressefoto vises på udstillinger rundt i landet. Jeg har haft bidrag med i følgende år: 1992, 1996, 2005, 2006, 2018 og 2019 og vundet følgende priser. Se mine fotogallerier her

  • 2018 2. pris for Årets Sportsbillede v. Årets Pressefoto. 
  • 2006 1. pris for Visuel Journalistik på internettet for multimedie-historien ”Nattens ansigter”
  • 2005 Kåret som Årets TV-fotograf v. Årets Pressefoto for indslaget ”Den sidste gris”

Årets pressefoto priser

2018 2. pris for Årets sportbillede.

Sport pressefoto
Fotograf Hjørring Frederikshavn Brønderslev Aalborg 
Foto: Hans Ravn
Sejr Cage Warrions, MMA stævne i Frederikshavn Modern Mixed Martial Arts er en moderne kampsport. MMA blander stilarter og teknikker fra boksning, kickboksning og thaiboksning, brydning og Brasiliansk Jiu-Jitsu. Andreas Boye vinder her over Oskar Lang. Foto: Hans Ravn

Hans Ravns billede fra MMA-stævnet viser et paradoksalt øjeblik, hvor den brutale sportsgren helt stille ramler sammen med fine følelser og noget næsten sårbart. Der er noget hengivent i billedet, eller en form for overgivelse. Ingen ser ud som om, de er kommet til skade, og bliver der nusset i håret? Det er overraskende følsomt, fordi det viser så blide følelser i kontrast til den hårde sport. Man kan blive ved med at kigge på det billede. Hvis man beskar det, så man kun så deres ansigter og arme, ville man ikke ane, at det handlede om en hård sport, men bare tro, at de var to elskende.

2018 2. pris for Årets Sportsbillede v. Årets Pressefoto.

Nordjyske Stiftstidende. Hæder for sportsbilleder

se flere sport billeder her

2005 Årets Tv-fotograf Spot News

Indslaget handler om den sidste arbejdsdag på Hjørring Slagteri, hvor 450 medarbejdere må sige farvel til deres arbejdsplads. Det var et af de eneste indsendte indslag, hvor dommerne følte, de blev “lukket ind”, og de understregede vigtigheden af ægtheden og nærheden i billeder og lyd. Historien har været fortalt før, men her kunne dommerne identificere sig med følelserne, og det kunne mærkes, at det var fotografen , der fortalte historien.

2006 vinder af Visuel Journaliststik på internettet

Nattens ansigter. Ud af skyggerne kommer nattens fok. Natteravnene. Mennesker, der bevidst har valgt nattelivet. Og mennesker, der endnu ikke har fundet en måde at komme væk fra det på. Lavet sammen med journalist Signe Markvard.

2006 vinder af Visuel Journaliststik på internettet
Foto: Hans Ravn

“Når sundhedens skal frem” hædrende omtale i landsdækkende konkurence med dette billede af tvillinger til babysvømning.

Årets pressefoto